En Julekalender på radio NRK Vestfold

January 01, 2020

Ny julekalender med håp

January 01, 2020

Utdrag:

 

Guro Skjeldrup fra Årnes gjentar prosjektet som i fjor ble et suksesseventyr av en julekalender.

Juleideen deres samlet inn 162.000 kroner – nå gjør de det igjen

January 01, 2020

Utdrag:

 

Mona Moe Machava og et knippe andre skribenter og illustratører har nok en gang laget en julekalender uten kjøpepress og dårlig tid.

– Det mest motiverende med dette at man bidrar til en bitte litt bedre verden, sier Mona Moe Machava.

I fjor tok hun initiativet til å samle en fortelling i 24 små deler, som resulterte i historien om barna Rigmor og Gunnar på gården Elgfistunet. Over 50 personer involverte seg, både som tekstforfattere og illustratører.

God Morgen Norge: Gratis julekalender mot kjøpepress

November 27, 2016

Utdrag:

 

En ny UNICEF-undersøkelse viser at en av åtte gruer seg til jul. Dette er blant annet på grunn av kjøpepress. Mona Moe Machava har derfor laget en julekalender som er helt gratis!

 

 

Mona har laget en adventskalender ingen har sett maken til - Tønsbergs Blad

November 12, 2016

Utdrag:

"– Ønsket mitt var at sønnen min og jeg skulle være sammen, ikke bare rive papiret av ei kalendergave å være ferdig med det, sier mamma Mona Moe Machava.

Hun ville lage en julekalender uten kjøpspress og dårlig tid. 

– Jeg hadde aldri trodd at dette prosjektet skulle vokse så fort, at det var så mange som ville være med. Nå har jeg fått hjelp av foreldre fra hele Vestfold, og også noen lenger unna.  Over 50 stykker alt i alt. Tenk, vi har samlet inn nesten 10.000 kroner til UNICEF allerede. 

Mona Moe Machava  har tredd ei rosa strikkelue over håret som er rødt og bustete. I flere år har hun arbeidet som fotojournalist for The Thelegraph, The Guardian og FN, i Afrika.  Hun har bodd i England, Tsjekkia, Sør- Afrika. Så kom sønnen Olaf (7). Og sammen reiste de hjem til Vestfold, bygde et lite hus i skogen utenfor Larvik. Nå er hun en av Nordens beste bryllupsfotografer og gir alltid bort en prosentandel av det hun tjener til veldedige formål."

Marte Østmoe: Nå skal je fortelja og du skal høre på...

November 12, 2016

Utdrag:

"Gode historier er bedre enn marsipan. Gode tanker sprer glede. Gode tiltak gir en bedre verden. I dag er det kommet inn nesten 15.000 kroner til Unicef. Dette takket være fotograf Mona Moa Machavas varme juletanker. 1. november inviterte hun 24 venner til å delta på årets historie-skrive-stafett. 24 illustratører kastet seg med.

 

Da Barnas beste reiser ble spurt om å skrive ett kapittel i En Julekalenderfortelling brukte vi ett minutter på å bestemme oss. Nei, dette var det ikke noe å tenke på! 
Med et knips, havnet vi i bygda "Brunsneglehøgda". Der ble vi raskt kjent med Gunnar og søstra Rigmor. Vi fikk klappe geita Rosmary og kjente på det sterke savnet etter Oldemor. Hvor tok den gamle dama egentlig veien?"

Crohnsglede blogger om julekalenderfortellingen

November 05, 2016

Utdrag:

"VIL DU GI EN JULEKALENDER MED MENING TIL UNGENE I ÅR? JEG GLEDER MEG!​

Desember nærmer seg med stormskritt, julekalendere til barna skal kjøpes inn å gjøres klare til spente og forventningsfulle barn. Kanskje er det sjokolade kalender som er tingen hos dere, eller en av disse andre kalendrene man kjøper på butikken? Noen har også pakke kalender hvor det lages en pakke til barnet per dag. Det går også an å lage en kalender med opplevelser med barna, noe som har blitt mer og mer populært i de siste årene, for kjøpepress og økonomi forskjeller har stått mer i fokus en tidligere. Uansett hva man velger til sitt barn, så er kalender noe som gir forventing og nedtelling til den kosligste høytiden jeg vet om. "

Please reload

Omtale

© 2017 by Karoline Løvall